DW B 2024 3 WATLAB. Writing apart together

Schrijven is in principe een solitaire bezigheid. De eenzame confrontatie van een individueel bewustzijn met een leeg blad papier of een leeg computerscherm. Of toch niet? Dit nummer bewijst dat er zich op dit ogenblik andere schrijfpraktijken ontwikkelen. Schrijven gebeurt blijkbaar niet (alleen) meer in de afzondering van de schrijfkamer, maar wordt met anderen gedeeld in een collectieve ruimte. De solitaire bezigheid wordt een solidaire bezigheid. Curator van dit nummer Carmien Michels maakt zelf deel uit van een ‘collectieve creatieve experimenteerruimte’: het Watlab ofwel het Writing Apart Together Laboratorium. Via korte interviews met de deelnemers aan het Watlab en hun literaire bijdragen krijgen we van dichtbij en van binnenuit zicht op de werking en op de resultaten daarvan.


Met bijdragen van Dimitri Bontenakel, Nico Boon, Tülin Erkan, Moya De Feyter, Amarylis De Gryse, Eli Eliso Hoopman, Jonathan van der Horst, Carmien Michels, Terre Mulier, Sofie Palmers, Dieter De Schutter, Karlijn Sonderen Smit, Frederik Van den Stock, Runa Svetlikova, Leen Verheyen, Lotte Lola Vermeer, Paul Verrept. 


In deze editie


Smaakmaker

De inleiding van WATLAB. Writing Apart Together  werd geschreven door kersvers redactielid Carmien Michels.  

'Dat u met kalme tred de rijke verbeeldingswerelden van onze residenten betreedt en u uw hartenklop voelt versnellen. Dat u nieuwe stemmen ontdekt die u wilt volgen en koesteren.'

Beelden

De in dit nummer opgenomen beelden zijn van de Franse beeldend kunstenaar Michel Mazzoni en komen uit zijn jongste fotoboek Rien, presque (2022).

 

Video

Enkele dichters uit het nummer STAVAZA zetten het gesprek online voort.