Machteld van Buren, Peter van Lier & Richard Tuttle

Op hard land 

Machteld van Buren (1956) is beeldend kunstenaar. Haar werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en collages. Zij had de voorbije jaren solotentoonstellingen in melklokaal in Heerenveen: What does your soul look like (2016) en Quantum jump (2020). Haar werk is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Centraal Museum in Utrecht, Fries Museum in Leeuwarden en Museum Belvédère in Heerenveen.

Peter van Lier (1960) publiceerde in 2020 zijn zevende dichtbundel, Af(breken) op(ruimen) in(pakken), bij Wereldbibliotheek. In 2017 verscheen bij Poëziecentrum Geachte afwezigen, een bundel met essays over poëzie.

De woord- en beeldgedichten van Machteld van Buren & Peter van Lier kan je ook visueel en auditief beleven met muziek van Jetze de Vries.


Bij de beelden

Richard Tuttle (1941, VS) is een van de tenoren van de Noord-Amerikaanse hedendaagse kunst. Onlangs stelde hij in Galerie Greta Meert te Brussel een reeks werken tentoon onder de titel Stories, twintig gelaagde bas- reliëfs opgebouwd uit spaanderplaat, waarop kleur aanwezig is. De werken zijn ‘leesbaar’: iedere ingreep kan men perfect reconstrueren, iedere beslissing afleiden. ‘De canon breekt als we zien wat er gebeurt. (…) Taal verschijnt als taal.’