Arne Wastyn

Bij de beelden

Arne Wastyn (1993) is een grafisch kunstenaar die woont in Antwerpen. Hij werkt voornamelijk met gevonden afbeeldingen en illustraties. Bij het maken van een nieuw werk is hij steeds op zoek naar foto's en beelden die een invasieve ervaring oproepen. Foto's zijn meestal gemaakt om de wereld vast te leggen, om grenzen en regels te bepalen. Arne is evenwel steeds op zoek naar afbeeldingen die deze grenzen overschrijden. Daarnaast maakt hij talloze tekeningen, bedoeld als een meer fysieke benadering van zijn thematiek.

Door foto's, illustraties en tekeningen te combineren, te bewerken of te reproduceren, onthult hij het complexe mechanisme van representatie in relatie tot onze basisinstincten. Hij laat je visuele werken zien die je een directe fysieke ervaring geven.

'Ik betrap mezelf erop dat ik steeds opnieuw dezelfde illustratie teken. Een naakte vrouw die op de rotsen ligt onder palmbomen met kokosnoten. De vrouw kijkt naar de lucht in het niets, de hand naar het voorhoofd opgestoken alsof ze flauwvalt. Dit gaf me het idee om meer van deze tekeningen te produceren. Om zo de relatie tussen de vrouw en het natuurlijke landschap en de manier waarop zij door de toeschouwer wordt waargenomen beter te begrijpen.'