Podium

Schrijvers die furore maken in de performance-scene, komen in de literaire tijdschriften niet of nauwelijks aan bod. Dat is een gemiste kans voor beide partijen: zij krijgen minder aandacht en kunnen hun talent minder snel in de richting van een fysieke publicatie laten evolueren, terwijl literaire tijdschriften zo losgekoppeld dreigen te worden van hoe veel mensen literatuur nu beleven: als een sociaal en zintuiglijk gebeuren.

In deze rubriek maken we het podium vrij voor onze selectie van talent uit de performance-scene.

Ben jij een talent uit de performance-scene en wil je graag een plek hier op onze website? Verstuur je video (of link naar je video) naar jens_meijen@hotmail.comWe aanvaarden enkel video’s die geüpload zijn op een videoplatform zoals YouTube, Vimeo of Dailymotion. Voeg ook een korte bio toe en een woordje uitleg over wat je met je optreden wilde teweegbrengen.  


'My turf' van Hidde Moens

Hidde Moens (1990) is dichter, biotechnoloog en zanger. Als podiumdichter is hij sinds 2016 actief en stichtend lid van het multimediaal en multidisciplinair podiumcollectief Dichtatuur en in 2017 reed hij mee met de Poëziebus, die hem, samen met 23 andere dichters uit verschillende genres en van diverse afkomst, op verschillende plaatsen en podia doorheen Nederland en België bracht. In 2019 vatte hij de Schrijversacademie aan, waar hij in juli 2021 afstudeert met een manuscript van zijn eerste dichtbundel. 

Lees meer »