Podcasts

DW B zet graag in op kwalitatieve luisterliteratuur. Naast onze eigen podcast die u vindt onder SoundCloud DW B, brengen we podcasts onder de aandacht van auteurs die met onze DW B-nummers verbonden zijn of van makers die ons verrassen. 


Inktpodcast

Klantenservice is een dialoog tussen Patrick Bassant en een bot van een internetwarenhuis. Dit soort bots kan heel behulpzaam zijn, maar je moet niet iets anders willen dan ze voorgeprogrammeerd hebben gekregen. Als hij er niet uit komt, vraagt Patrick om des bots baas te spreken. Dan blijkt langzaam maar zeker dat de klant helemaal geen koning is, maar dat het iets gecompliceerder ligt...

Lees meer »

SoundCloudproject EdS – een terugblik

Erik de Smedt (1953) studeerde Nederlands, Duits en literatuurwetenschap in Antwerpen en Berlijn. Hij werkte aan een onderzoeksproject over de Wiener Gruppe en werd leraar. Hij schreef over literatuur en beeldende kunst en is nu vooral literair vertaler en experimenterende fotograaf. Hij werkt aan een multimediaal project over de Weense schrijver Konrad Bayer (1932-1964). 

Lees meer »

Grensgangers

Grensgangers is een podcast waarin twee duo’s jonge schrijvers uit België en Nederland de grens overgaan om in gesprek te gaan met schrijvers aan de andere kant. Daan Janssens en Jens Meijen gaan vanuit België naar Nederland. Lisa Weeda en Onias Landveld gaan vanuit Nederland naar België. Ze spreken ieder met vijf schrijvers over hun favoriete zin, het literaire landschap van de boven- en onderburen en proberen een antwoord te vinden op de vraag of er een literaire kloof is en of – als dat zo is – deze gedicht zou moeten worden.

Lees meer »